HTML

kalauz-hu-logo.png

népszerű KKV-hirdetőhely

- naponta 10-12 000 látogató

- havonta 500 000 oldalmegtekintés

- ingyenes alaphirdetés 5 perc alatt

- minihonlap fillérekért

- elsőbbség a keresőben

- kényelmi csomagok

- látogatottságnövelő extrák

Kicsit bővebben

Hirdetőoldal - akár ingyen?

facebook

Egyik prémium-előfizetőnk a napokban felvetette: ha egy adott időszakban lekapcsolja prémiumoldalán egyes modulok - például a vállalkozást részletesen bemutató menü és tematikus aloldalak - láthatóságát, akkor a kieső időt miért nem számítjuk be az előfizetési idő meghosszabbításába. (A kikapcsolást azzal indokolta, hogy van olyan holtidőszak, amikor nem érdemes hirdetőoldalát teljes tartalommal megjeleníteni.)

Az igény első látásra logikusnak és indokoltnak tűnik. De nézzünk bele a részletekbe!

A kalauz.hu fejlesztésének kezdeti szakaszában mi magunk is úgy terveztük, hogy a prémium-modulokat külön-külön, egyenként lehet majd előfizetni. Aztán elvetettük ezt a megoldást, mert bonyolult megrendelési-, előfizetési-, számlázási-, nyilvántartási-, vezérlési rendszert kívánt volna (modulonként kellett volna követni és kezelni, hogy ki melyik modult milyen időszakra veszi igénybe).
 
Az egyszerűség érdekében választottuk azt a megoldást, hogy a prémiummodulokat együtt, átalánydíjas csomagban lehet előfizetni, és a csomagból mindenki annyi elemet használ egy-egy időszakban, amennyit jónak lát. Ez könnyen átlátható a hirdetők számára, és megfelelően kezelhető a kalauz.hu rendszerén belül. És megfelelő testre szabhatóságot, rugalmasságot biztosít, anélkül, hogy az egyes modulok használata vagy kikapcsolása megrendeléssel, számlázással, befizetéssel, stb. járna.
 
Ettől függetlenül, ha a hirdetők igénylik az általuk vezérelhető váltást az alap- és a prémium-üzemmód között (a prémiumelőfizetési idő megszakítását és meghosszabbítását), akkor ez informatikai szempontból megoldható. Szeretnénk azonban látni, hiogy ez az igény mennyire van jelen hirdetőink körében. Az eredménytől tesszük függővé a megvalósítását.
 
Ha megvalósul is az előfizetett prémium üzemmód időszakos kikapcsolhatósága, akkor sem látom megoldhatónak a modulok közti válogatást.
 
Például az a hirdetőnk, aki a fenti javaslatot megfogalmazta, csak a tematikus aloldalak megjelenését kapcsolta ki egy-két hónapra, miközben több más prémium-modult, például a képtárat, bannermegjelenítőt, videomegjelenítőt továbbra is használta. Nincs ezzel semmi gond, teljesen logikus így! Ez az egyéni testre szabhatóság a csomagban történő előfizetés esetén bármikor megoldható.
 
Viszont rendkívül bonyolult és költséges lenne olyan programfunkciót kifejleszteni, ami figyelné, kinél melyik prémiummodul meddig van kikapcsolva, hány nap az arra a modulra eső, arányosított holtidő, ami jóváírható a prémiumelőfizetési idő meghosszabbítására.
 
Ennek a bevezetésében nem gondolkodunk. Inkább újabb praktikus prémiummodulok kifejlesztését tervezzük, amivel tovább gazdagíthatnánk az átalánydíjas prémiumcsomag tartalmát. Hogy valóban mindenki megtalálja a hirdetési céljaihoz leginkább illő modulokat!

 

Ha Ön kalauzos hirdető, Önnek mi a véleménye?

Kérem, írja meg itt hozzászólásként!

 

 

komment

süti beállítások módosítása